fbpx

Welkom!

Hoi!

Ik ben Robin Boelsums, een doodnormale 30-er met een flinke interesse in duurzaamheid en alles wat daarmee te maken heeft. Ik vind duurzaamheid heel belangrijk en ik ben tegelijkertijd kritisch. Je leest zoveel duurzame tips, hebben ze echt allemaal zoveel zin? Draag je daarmee echt bij aan een betere planeet? Dat zoek ik uit, het liefst onderbouwd met cijfers en mijn eigen ervaringen. Ik zoek naar de duurzame tips die zinvol zijn, veel impact hebben en redelijk simpel in te passen in je leven. Mijn missie is om jou te inspireren je leven op een simpele manier te verduurzamen op een manier die bij jou past.

Mijn missie is om jou te inspireren je leven op een simpele manier te verduurzamen op een manier die bij jou past.

Van studeren tot zelf lesgeven

Mijn studie aan de TU Delft leerde me behalve alles over (steden)bouwkunde, ook heel precies hoe je zaken wetenschappelijk kunt onderbouwen, wanneer je kritisch moet zijn en ook niet onbelangrijk: hoe je complexe zaken helder verwoordt en aantrekkelijk weergeeft. Sinds deze opleiding is duurzaamheid de rode draad geweest door mijn werkende leven: van cursussen over klimaatrobuuste steden tot werken aan duurzaam inkopen, van de communicatie vormgeven voor een duurzame start-up tot lesgeven aan studenten… Er is al zo veel voorbij gekomen waar ik van heb geleerd, dat ik al die kennis nu gebruik om ook jullie te vertellen over duurzaam leven.

Kies welke duurzame stappen bij jou passen

Het lijkt me leuk je te inspireren om ook jouw leven ietsje duurzamer te leven, zodat komende generaties nog lang van onze mooie planeet kunnen genieten. Maar je leven leuk houden staat bij mij op nummer 1, en alle duurzame tips die ik geef zijn vooral suggesties waar je mee kan doen wat je wil. Ik kijk zelf naar duurzame acties die bij mij passen, sommige dingen vind ik heel moeilijk of leveren mij stress en veel gedoe op. Dan doe ik ze (voorlopig) niet of kijk ik hoe ik op mijn manier de eerste stap kan zetten. Ik raad jou ook aan te kijken welke duurzame stappen bij jou passen en welke niet. Zo kan iedereen toch zijn eigen steentje bijdragen!

Mijn favoriete blogs

  1. Mijn favo blog gaat over beginnen met verduurzamen. Het klinkt voor beginners maar is eigenlijk net zo goed voor gevorderden omdat het gaat om de grote klappers die je simpel kunt aanpakken, en veel mensen slaan hierbij de plank mis.
  2. Om al jouw CO2-uitstoot met elkaar te kunnen vergelijken, een gevoel te krijgen voor de verhoudingen onderling, check je de blog Hoeveel is 1 kg CO2? Tevens mijn meest gelezen blog.
  3. De derde plek is voor al die fijne duurzame producten: natuurlijke zonnebrandduurzame kleding en een hele blog vol met duurzame cadeau-ideeën

Simpel Duurzaam steunen

Draag je mijn missie een warm hart toe? Je kunt deze missie steunen door anderen attent te maken op mijn website, bijvoorbeeld via Facebook of via de nieuwsbrief. Dat vind ik superleuk want wie kan het nieuws beter verspreiden dan enthousiaste lezers zelf? 😀 Lees hier meer over Simpel Duurzaam steunen.